Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 9 februari 2015

7+5

Berättade för en kollega om att vi slutat med napp i lördags.
"Oj, bara så där?! Vad brutaaaalt!"
Kläckte hon ur sig.
Hon som kört 5-minutersmetoden på sina barn...
Och när hon fick reda på att Mini sover i vår säng:
"Hon är ju ett sånt tyyypiskt ensambarn. Det är bara de som får sova mellan mamma och pappa."
Nä. Det kallas anknytningsteori i praktiken. Vill Mini sova hos oss så får hon det. Ibland vill hon sova i sin säng och då gör hon det. Och det kommer även gälla eventuella twins. Vi kör två dubbelsängar i sovrummet bara. Så det så!

F-n, ibland blir jag så trött på morsor som identifierar sig som människor genom att tro sig veta bäst bara för att de har fler barn än ett. Och gärna se ner på oss andra också. 
Men, men...karma is a bitch, så hon får väl ett bett en vacker dag.

Skönt att få ut mig det där.

Idag känner jag lite molvärk och jag kan inte dra åt skärpet som jag brukar.
Måtte allt vara ok imorgon!

Kram

21 kommentarer:

  1. Åh jag blir så trött på alla dessa urdumma kommentarer.
    Vi får höra en hel del, vi har båda vart hemma med våra tre "va!? Tar pappan all föräldraledighet?!" Och vi tycker att nära föräldraskap är något alla borde tillämpa. Det absolut bästa å naturligaste för barnen, enligt oss. Vi skippar även dagis, vilket får folk att ge väldigt elaka kommentarer. Vi tycker även att alla människor borde läsa boken "ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2", å i den frågan får vi oxå en del påhopp ifråga om att vår 12 åriga son älskar rosa, att våra små får ha alla färger å former, skjortor å klänningar, oavsett kön. De flesta har dock vant sig nu :) För, hur ska en liten människa annars kunna utvecklas precis som den människa hen är, om en sätter dem i ett fack efter vad de har mellan benen? (Vet inte alls hur du står i denna fråga?)
    Men, det är bara stå på sig å följa sin magkänsla.
    Jag har följt din blogg sen starten typ, å jag tycker du har väldigt bra tänk. Jag gillar verkligen din blogg, och ditt jordnära sätt.
    Lite roligt oxå att vi kämpat lite samtidigt och att vi nu är gravida :)
    Jag håller alla tummar å tår för oss ❤️

    SvaraRadera
  2. Tack!! Tusen tack!
    Jag brukar normalt sett inte bry mig om hur andra gör med sina barn så länge det så klart inte är misshandel!
    Personligen tycker jag att det är viktigt att man ser barnen och lyssnar på dem. Och eftersom de inte alltid kan uttrycka exakt vad de vill så får man lyssna ännu mer. Vill de vara rosa så ska de få vara det. Vill de gå i pyjamas till dagis så kan de väl få göra det? Det skadar ingen! Så vad de har mellan benen spelar ingen roll i min värld. Viktigast är att de får ha kul så mycket det går. Barn måste få ha det känner jag. Vuxenlivet ställer så mycket krav sen och kan de få ha kul medan de lotsas in dit så tror jag att det är bäst. :-)
    Och så massor av kärlek och trygghet på det, så blir det nog ganska bra.
    Så ser jag på det i stort (sen finns det säkert en massa småsaker här och där som jag kan diskutera, men barn är bäst hursom!).

    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så känner vi med. Massor med kärlek, trygghet å närhet så löser det sig. Å att lyssna på dem, stora som små barnen. Kram!!

      Radera
  3. Och tummar till dig också så klart!

    Kram igen

    SvaraRadera
  4. Määh vaddå typiskt ensamarn?!
    Jag har fyra Underbaringar (än så länge...hehe) och alla har vi samsovit. Nu oftast enbart med Minstingen, men Tvåan och Trean kommer gärna insmygandes på nätterna ibland också :-)

    SvaraRadera
  5. Karma is really a bitch.

    Nya studier har visat att barn som sover ensamma oftare blir narcissister.
    ..
    Heja dig.
    Varför skaffar man ens barn om man inte vill sova med dom eller vara med dom? Gärna ersättning också. Läste på om det och blev alldeles förfärad över innehållet.man tror att det är medicinskt utvärderat med det går under mat.. så det finns inga regler kring det.
    Folk läser på om barnvagnar och bilstolar. Men inget om anknytning eller ersättning/amning.
    Jag fattar det inte. Så märkligt.
    Dubbelkram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det är också fult av dig att döma dem som ger ersättning och av olika anledningar inte kan sova med sitt barn. Konstiga studier som du läser :( Jag tycker att man ska få göra som man vill utan att döma andra. MVH

      Radera
  6. Suck för alla dessa kommentarer.. Man blir ju rätt trött till slut.

    Men får ni tvillingar kommer det bli ännu värre, för när man är tvillingförälder så är man allmänt villebråd precis som när man är höggravid. ALLA ska kommentera, roligt såklart, men när den tredje under samma promenad kommer och visar medlidande för det ju måste vara såååå jobbigt med tvillingar.. 😃

    Lycka till imorgon, håller tummarna för två små pickande hjärtan!

    Kram Sara

    SvaraRadera
  7. Tack snälla!
    Jag kan förstå det där med att alla tror att det är jobbigt men det kan man ju aldrig veta. Två kan nog vara enklare än en ibland. Och tvärtom också så klart.
    Jag tycker bara att det ska bli skoj!!
    Om allt nu går vägen... Nervöst!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Ja, såklart är det jobbigt med två spädisar samtidigt. Men just att så många var så otroligt negativt. Istället för att se det häftiga eller fantastiska. Har man inte sovit på en vecka vill man ju inte bli ännu mer sänkt av en främling.

    Sen finns det ju såklart positiva människor också, sån tur är :)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tillägg: Så fort de blev lite större har man ju såklart ofta en fördel av att de är två. Vissa stunder nu för tiden kan ju killarna bara försvinna iväg och leka ihop långa stunder. Och det enda mab hör är deras tjatter, fniss osv. Magiskt!

      Radera
    2. Tack Sara! Det är urskönt att läsa vettiga ord från dig som faktiskt vet hur det är. Det piggar upp!

      Kram

      Radera
  9. Lycka till imorgon!
    I torsdags fick vi veta vilka som bor i min gravida mage-ED flickorna ska bli storasystrar åt två små gossar!

    SvaraRadera
  10. Först till det allra viktigaste; LYCKA TILL i morgon, hur dags ska ni vara på UL?

    Mina föräldrar var också sådär brutala, en dag var det bara slut med napp för min del. Jag var lika brutal med mina egna barn, och tänka sig; det blev folk av oss allihopa!
    Mina barn har fått sova hos oss föräldrar så länge de har velat, dock var det jobbigt när dottern föddes eftersom sängen helt plötsligt blev liiiiten och jag lite nojjig över att de "stora" barnen skulle råka kicka lillasyster som ju bara vara en bebis. Efter lite överläggning med grabbarna, kom vi överens om att sova i egen säng var nog en grej vi skulle testa, och de sov fantastiskt bra (ja, vi med!)!
    Men, hur andra gör kunde jag inte brytt mig mindre om, så länge det funkar och alla mår bra så kanske man borde försöka att minda sin eget business?
    ...och ännu en gång; lycka till inför morgondagen, och glöm nu inte få till bild på båda bebisarna :)

    SvaraRadera
  11. Härlig läsning!
    Och skönt att höra att det blev folk av dig, hahahaa!
    Och tack för att du delar med dig och för lyckönskningarna. 7:20 smäller det.

    Kram

    SvaraRadera
  12. Läst igenom kommentarerna här och jag hade egentligen inte tänkt kommentera själv- jag brukar inte det när det är nåt som jag inte håller med om ;-) Just pga att jag tycker att man i en personlig och privat blogg ska få skriva vad man vill utan att bli angripen eller ifrågasatt eller på annat sätt påhoppad- just bara för att man tror på en sak, som någon annan inte tror på ;-)

    Jag tror då som sagt inte riktigt på samma saker som du- hehe... och jag tänker inte gå in på det mer än att kommentera detta med samsovning. Fungerar det bra, så är det ju toppen. Vi hade nog ingen bestämd tanke innan dottern föddes, men det visade sig sen att hon KAN inte sova i vår säng... redan som bäbis var det omöjligt att få henne att somna, men så fort vi la henne i hennes säng så däckade hon direkt. Nu är hon 2 och hon vill absolut sova i vår säng emellanåt och det får hon- det är bara det att hon KAN inte sova. Hon snurrar och snackar och låter och sätter sig upp och kan inte slappna av. Efter ett tag (vilket är allt mellan en halvtimme upp till 2 timmar) går vi in med henne till hennes säng- för ingen kan ju sova på detta sätt och då däckar hon direkt. Så att komma och säga att ett barn som sover i egen säng blir narcissister osv triggade mig ;-) ALLA barn är olika- man gör det som passar i ens egen familj. Bara för att en sak funkar i en familj, så betyder inte det att det funkar i en annan... barn är också individer och har olika behov precis som vi vuxna, så stoppa inte in barn i fack och säg att dom blir trygga bara för att man gör på ett visst sätt. Alla blir ju saliga på sin tro och det är klart att man gärna vill dela med sig av sånt man tycker funkar bra i ens egen familj, men om alla bara kunde tänka ett steg till och faktiskt säga det också- "Detta har funkat bra i min familj- kanske är det nåt för dig med?" Då ger man iallafall en chans för den andre att besvara det utan att känna sig som misslyckad eller förminskad pga att man har olika synsätt ;-) Jag vill inte låta anklagande på något sätt, framförallt inte mot dig utan jag talar bara sådär allmänt här nu... haha.... så tänker jag iallafall ;-)

    Och naturligtvis vill jag ju önska lycka till idag!!! Jag är inne varje dag och läser och håller tummarna för två små tickande prickar ;-)

    Anna i gbg...

    SvaraRadera
  13. Klokt sagt!
    För det är ju lite så jag tänker. Det som funkar för en familj kanske är heeelt fel för någon annan. Man ska göra det som känns bäst. Då mår man ju faktiskt bäst själv också. Och som sagt, barn är ju faktiskt människor och de tenderar ju att vara olika... Hehe!
    Det enda jag verkligen inte tycker om är 5-minutersmetoden. Jag förstår inte hur man ens kan komma på något sånt.
    Men å andra sidan så är det många som tycker att den metoden är urbra...
    Så jag vill verkligen inte hoppa på någon. Alla gör så gott de kan hoppas jag. För de absolut flesta älskar ju de facto sina barn och det räcker långt för att ge trygghet. Det är jag övertygad om.

    Kram

    SvaraRadera
  14. Av ren nyfikenhet, hur funkar samlivet med era partners när ni kör på samsovning? Jag har inga barn själv ännu, men jag har vänner som varit besvärade över just det när det kommer till barn som inte vill lämna föräldrasängen.

    SvaraRadera
  15. Det funkar apbra!
    Vem säger att man måste ha sex i en säng mellan kl 19 och 06? ;-)

    Kram

    SvaraRadera